book thassos hotel book now

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/thassoshotels/public_html/plugins/content/plugin_googlemap2.php on line 239

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/thassoshotels/public_html/plugins/content/plugin_googlemap2.php on line 265
Harta atracţiilor turistice din Thassos
Filtru:

Harta atracţiilor turistice din Thassos, ce cuprinde toate punctele de interes istoric ale insulei Thassos, muzeele de artă, muzeele şi siturile arheologice, monumentele religioase, mănăstirile şi bisericile, reprezentate grafic pe harta insulei Thassos, fotografii ale acestor atracţii turistice, însoţite de datele de contact şi informaţii utile privind toate serviciile furnizate şi infrastructura. Descoperiţi principalele atracţii turistice din insulă, listaţi harta cu traseele şi porniţi în vacanţă în Thassos!

Muzeul Vagi

Cod Poştal/ZIP : 64004
Oras : Potamia
Judeţ : Thassos
Telefon : +30 2593061400
          
Descriere : 

Muzeul Vagi se află în satul Potamia şi este dedicat sculptorului local de renume internaţional Polignotos Vagis (1894 – 1965), care s-a născut în acest sat în anul 1892, dar a emigrat în Statele Unite în 1911, unde a abordat şi s-a distins prin tehnica sculpturii directe în pietre de diferite forme. Materialele utilizate de Vagis sunt gipsul, cuprul şi marmura. În acest muzeu, găzduit într-o clădire ce datează din secolul 19, donată în acest scop de primăria Potamia, sunt expuse 98 de opere sculpturale şi 15 tablouri din perioada 1920 – 1960. Operele din prima perioadă de creaţie a lui Vagis (1919 – 1930) sunt inspirate din mitologia greacă antică şi din istorie. Operele din a doua perioadă de creaţie (începând cu 1932) sunt caracterizate prin abstractizare.
Aşezarea antică Alyki

Oras : Alyki
Judeţ : Thassos
      
Descriere : 

în spatele caselor de pe plaja din Alyki se păstrează încă urmele unei aşezări antice, iar în golful estic, golful Iericho, se poate admira vechiul templu alcătuit din două clădiri construite la mijlocul secolului al 7-lea î. H. Aici a fost descoperit în anul 1886 un kouros care se află în prezent la muzeul din Istambul.

În perioada bizantină, manifestările de cult, de astă dată creştin, au fost mutate pe deal, în locul unui cimitir, unde cam prin secolul 5 d. H. au fost construite două biserici tip bazilică cu trei nave.

Perioada de vârf în istoria aşezării Alyki coincide cu perioada de extracţie a marmurei, care a durat din secolul 6 î.H. până în secolul 7 d.H. Martor de necontestat al existenţei în aceste locuri a unei populaţii numeroase este aşa numita Stradă de Marmură (Marmarostrata), care ducea la Limenas şi din care se mai păstrează şi astăzi câteva porţiuni în zonele Petradi şi Dermata. În plus, groapa scufundată de la capătul peninsulei, cu lucrări de extracţie pe jumătate terminate, face dovada faptului că imensul şantier de construcţii de aici a fost abandonat în grabă ca urmare a unui eveniment violent, cel mai probabil marele cutremur din 365 d.H. sau acela din 1509 d.H.
Mănăstirea Arhanghelului Mihail

Oras : Alyki
Judeţ : Thassos
      
Descriere : 

Mănăstirea Arhanghelului Mihail este situată pe şoseaua de centură a insulei, puţin înainte de Alyki, în direcţia de deplasare către oraşul Thassos. Mănăstirea este închinată protectorului insulei, Arhanghelul Mihail,  serveşte ca loc de retragere spirituală pentru maici şi este un metoc al mănăstirii Filotheou de la Muntele Athos.

În mănăstire se păstrează o bucată din Sfântul Cui, adică o parte din cuiele folosite pentru Crucificarea lui Iisus Hristos. Această relicvă atrage un număr mare de pelerini. În fiecare an, în a doua zi de Paşti, credincioşi din satul Theologos poartă în procesiune icoana Arhanghelului, în care se păstrează sfânta relicvă, de la Metochi, un paraclis al mănăstirii din Theologos, până la mănăstirea Arhanghelului Mihail, unde îşi petrec noaptea, şi se întorc a doua zi pe un drum dificil prin munţi.Teatrul antic din Thassos

Oras : Limenas
Judeţ : Thassos
      
Descriere : 

Teatrul Antic din Thassos domină vechiul port al capitalei insulei, Limenas, şi se află la aproximativ 300 de metri de acesta. Vara, în cadrul Festivalului Primăriei Thassos, aici au loc spectacole de tragedie antică, concerte şi diverse evenimente culturale.Kalogeriko

Oras : Limenas
Judeţ : Thassos
      
Descriere : 

Kalogeriko se află în Limenas, Thassos, vizavi de vechiul port, a fost construit de călugări de la Muntele Athos în secolul trecut şi astăzi găzduieşte Direcţia Municipală pentru Cultură şi Dezvoltare Turistică din Thassos, jucând rolul de cămin cultural. Într-una din sălile sale se află Muzeul de folclor având ca temă casele din insula Thassos în secolele trecute.

Pagina 1 din 2

 

Obţineţi Direcţia

Dela :  sau 

La      :  sau 

Search Hotels

Check-in date

calendar

Check-out date

calendar

sesoula

book thassos hotel booking now

Thassos ruta plan

Ia drumul spre Thassos din orasul tau. Insera Stradă Zip Cetate şi apăsaţi pe butonul

Pin It